Hoe kan ik een Standard-account aanmaken en mijn RoucheID genereren?

In overeenstemming met het Koninklijk Besluit Ticketing en de Voetbalwet die in België van toepassing zijn, moet iedereen die een professionele voetbalwedstrijd wil bijwonen, zich op voorhand identificeren en registreren bij de club met behulp van zijn identiteitskaart, om zo een gepersonaliseerd ticket te verkrijgen dat overeenkomt met de persoon die zich daadwerkelijk aan de ingang van het stadion presenteert. Als u een wedstrijd van Standard de Liège wil bijwonen, moet u dus al een account en een RoucheID hebben.

Om een account aan te maken, hebt u twee mogelijkheden:

1. Online Registreren

Om u online te registreren, moet u uw identiteitskaart en uw smartphone bij de hand hebben.

  • Ga naar ticketing.standard.be
  • Start het registratieproces door bovenaan rechts op "Account aanmaken" te klikken.
  • Voer uw gsm-nummer in en bevestig met de bevestigingscode die per sms wordt verzonden.
    Let op: er kan slechts één telefoonnummer aan één account worden gekoppeld. Als je meerdere accounts wil aanmaken, moet elke persoon het proces met zijn eigen gsm-nummer doorlopen.
  • Volg het identiteitsverificatieproces (maak een foto van je identiteitsdocument, een selfie enz.) nadat u uw persoonlijke informatie hebt ingevoerd.
  • Zodra uw identiteit is geverifieerd, wordt uw account automatisch aangemaakt en ontvangt u een bevestigingsmail met daarin onder andere uw RoucheID.
    Hebt u een foutmelding ontvangen waarin staat dat uw identiteitskaart al in gebruik is ? Klik dan hier !

2. Registreren op de ticketingdienst

U kan ook registreren door langs te gaan op de dienst ticketing met de identiteitskaarten van de personen voor wie u een account wil aanmaken. Hou er rekening mee dat kopieën van identiteitskaarten niet worden geaccepteerd.

 

3. Een Red Card verkrijgen

Nadat uw account is geactiveerd, hebt u het recht om een Red Card* aan te vragen op de ticketingdienst. Met deze kaart kan u aankopen doen in het stadion en u kan ze online herladen.

*Op wedstrijddagen maken we geen Red Cards meer aan vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 8 van 11
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen