Hoe kan ik mijn Standard ledenaccount aanmaken en mijn RoucheID krijgen?

In overeenstemming met het Koninklijk Besluit Ticketing en de Voetbalwet die in België van toepassing zijn, moet iedereen die een professionele voetbalwedstrijd wil bijwonen, zich van tevoren identificeren en registreren bij de club met behulp van zijn identiteitskaart, om zo een gepersonaliseerd ticket te verkrijgen dat overeenkomt met de persoon die zich daadwerkelijk bij de stadionpoorten meldt. Als u een wedstrijd van Standard de Liège wilt bijwonen, moet u dus al een account hebben aangemaakt en een RoucheID hebben gekregen.

Om je account aan te maken, hebt u twee opties:

1. Online Registreren

Om online te registreren, moet u uw identiteitskaart en uw mobiele telefoon/smartphone bij de hand hebben.

• Ga naar ticketing.standard.be
  • Start het registratieproces door bovenaan rechts op "Account aanmaken" te klikken.
  • Voer je mobiele telefoonnummer in en bevestig met de bevestigingscode die per sms naar u is verzonden.
    Let op: één telefoonnummer kan slechts aan één account worden gekoppeld. Als je meerdere accounts wilt aanmaken, moet elke persoon het proces met zijn eigen nummer doorlopen.
  • Volg het identiteitsverificatieproces (maak een foto van je identiteitsdocument, een selfie, enz.) nadat u uw persoonlijke informatie hebt ingevoerd.
  • Zodra uw identiteit is geverifieerd, wordt uw account automatisch aangemaakt en ontvang u een bevestigingsmail met daarin onder andere uw RoucheID.
    Hebt u een foutmelding ontvangen waarin staat dat uw identiteitskaart al in gebruik is? Klik hier!

2. Registreren bij het kaartjesloket

U kunt ook registreren door langs te gaan bij de kaartjesloket met de identiteitskaarten van de personen voor wie u een account wilt aanmaken. Houd er rekening mee dat kopieën van identiteitskaarten niet worden geaccepteerd.

3. Een RedCard verkrijgen

Nadat uw account is geactiveerd, hebt uw het recht om een RedCard* aan te vragen bij de kaartjesloket. Deze kaart stelt u in staat om aankopen te doen binnen het stadion en kan direct online worden opgeladen.

*Op wedstrijddagen drukken we geen RedCards meer af vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd.